Valokuvaaja Maija Saanio

Rippikuvaus, jossa melkein kevät

Olen kuvaillut sopivalla tahdilla kaikenmoisia kuvauksia ja se on ollut erittäin mukavaa! Varsinainen muotokuvauskausi kolkuttelee jo aika kivasti ovella ja vähän pääsin lämmittelemään jo muun muassa rippikuvausten parissa maaliskuussa. 

Muotokuvauskauteen melko olennaisesti kuuluvasta lämmöstä ei toki ollut tietoakaan, saati vehreydestä, mutta kohtuullisen hyvin nämä kesän puutteet saatiin peitettyä kuvissa. Eikä sitä nyt aina tarvitse kesä kuvissa olla, sillä sää ja vuodenaika saavat näkyä kuvissa ja ehkä niiden pitää myös näkyä. 

Olin erityisen haltioissani myös siitä, että kuvauksiin saatiin osumaan upea valo. Sellainen, joka lupaa häivähdyksen jo tulevan kesän ilta-aurinkoa, mutta jonka terä kuitenkin vielä taittaa talveen päin. Tämä olkoon taas muistutus myös itselle, että muotokuvaukset on syytä toteuttaa enemmänkin auringon mukaan kuin järkevien kellonaikojen mukaan. 

Keskeisessä roolissa näissä(kin) kuvauksissa oli tietenkin kuvattavan turnauskestävyys, että juhlamekossa rämmitään pitkin hankia ja keväisen kelirikkoista pihaa eikä ihmetellä, mihin tämä voi johtaa. Useimmiten se johtaa hyviin kuviin. 

Jaa postaus:

Suositellut julkaisut

Häät tauolle

Tätä olen miettinyt jo aika pitkän aikaa ja tämä kesä on vahvistanut niitä ajatuksia.  En ota enää uusia hääkuvausvarauksia, en

Lisää...