Skip to content

Yhteydenotosta kuviksi

Moni saattaa tilata valokuvaajaa elämänsä ensimmäistä kertaa tallentamaan jotain ainutlaatuista ja saattaa olla vähän jännittävää, miten tässä nyt edetään. Olen koostanut peruspaketin henkilökuvauksen näkökulmasta, miten hommat rullaavat eteenpäin. Toivottavasti tämä antaa tietoa ja suuntaa, mutta kerron mielelläni aina lisää, jos jotain kysyttävää herää!

1. Ota yhteyttä!

Heitä viestillä ja sovitaan kuvauksen aikataulu! Parhaiten minut tavoittaa lomakkeella tai suoraan sähköpostilla maija(at)maijasaanio.fi. Vastaan yleensä yhteydenottoihin vuorokauden kuluessa.

2. Sopimus ja lasku

Kun olemme sopineet kuvauksen yksityiskohdat, lähetän sinulle laskun sähköpostissa. Henkilökuvauksissa summa on maksettava kokonaan ennen kuvausta, hääkuvauksissa on varausmaksu ennen hääpäivää. Summa vähennetään laskun loppusummasta.

Lähetän lisäksi sinulle allekirjoitettavaksi sähköisesti kuvaussopimuksen, jossa käydään läpi muun muassa se, mitä on kuvauksesta sovittu. Lisäksi kuvaussopimuksessa on muun muassa eritelty hinta, kuvien määrä sekä kuvauksen yleiset ehdot. Adobe Sign -palvelussa voit allekirjoittaa sopimuksen muun muassa Google- ja Facebook-tunnusten avulla.

3. Kuvataan!

Vihdoinkin kuvauspäivä! Kuvauksia ei tarvitse jännittää. Yritän tehdä niistä mahdollisimman rennot ja positiivisen kokemuksen! 

Mikäli kuvauspäiväksi sattuu aivan karmea sää, on kalenterissani yleensä varaa siirtää kuvaus toiselle päivälle. Yleensä aina löytyy myös miljööstä jokin sateensuoja, jota voi käyttää, ettei kuvattava kastu. Kuvaajan ei ole niin väliksi! Lisäksi minulla on muutama sateenvarjo, joita voi kuvauksissa käyttää.

4. Esikatselukuvat ja valinta

Henkilökuvauksissa kuvauksen jälkeen saat mahdollisimman pian linkin esikatselukuviin. Kuvia ei ole käsitelty ja niissä on vielä vesileimat. Kuvista voit valita kuvapakettiin kuuluvan määrän mieleisiäsi kuvia, jotka käsittelen huolellisesti ja saat ne kuvauksesta itsellesi. 

5. Valmiit kuvat

Kun olet ilmoittanut haluamasi kuvat minulle, käsittelen kuvat huolellisesti lopulliseen ulkoasuunsa. Kuvien valmistuttua lataan täysikokoiset ja vesileimattomat kuvat  pilvipalveluun ja ilmoitan sinulle kuvien valmistumisesta. 

Pääset latamaan valmiit kuvatiedostot pilvipalvelusta omalle koneellesi. Lataamiseen lähetän tietenkin ohjeet mukana! Lataamistasi kuvatiedostoista voit teettää haluamassasi kuvapalvelussa kuvatuotteita. 

Kiitos!

Toivottavasti kuvat onnistuivat yllättämään ja ihastuttamaan sekä tallentamaan jotain ainutlaatuisia muistoja! Jos tykkäsit oikein kovasti kuvista, se on aina ihana kuulla vaikkapa sähköpostiin maija(at)maijasaanio.fi!