Skip to content

Hääkuvaajan valintaopas

Hääpäivä on vain kerran. Ne kuvat säilyvät vuosia ja kymmeniä vuosia sellaisina, joihin palataan aina uudelleen ja uudelleen. Valokuvaaja on keskeisessä roolissa tietenkin siinä, että päivästä ja juuri teistä tulee upeat kuvat, mutta hienoja valokuvia ei synny vain valon kuvaamisesta – kuvat tehdään aina yhdessä.

Olen koostannut pienen oppaan siihen, mitä tulee ottaa huomioon, kun valitsette itsellenne sopivaa hääkuvaajaa. 

Mahtavaa, jos harkitsette minua hääkuvaajaksenne!

Tutustu.

Hääkuvaajia on paljon ja jokaisella heistä ja meistä on oma tyyli. Toiset kuvaavat hyvin modernia tyyliä, toiset vain mustavalkoisia kuvia, toiset kuvaavat studiossa perinteisesti ja sitten on tarjolla kaikkea siltä väliltä. 

Selaa valokuvaajien gallerioita ja somea. Huomaat niistä varmasti eri tyylejä ja huomaat, millainen tyyli miellyttää teitä kaikista eniten. 

Toivon, että valitsette hääkuvaajan ensisijaisesti hänen tyylinsä perusteella. Hyvin modernisti kuvaavaa ja omalla tyylillään kuvia käsittelevää kuvaaja ei voi muuttua studiokuvaajaksi tai täysin asiakkaan oman vision mukaiseksi. Toiveita saa toki esittää, mutta niihin ei kannata liimautua liiaksi.

Tutustu lisää.

Aika monet (ml. minä) näyttävät netissä häistä vain potrettikuvia, vaikka dokumentaarinen hääkuvaus sisältyy myös paljon muuta kuten esimerkiksi vihkimisen ja juhlien dokumentoinnin. Jos tuntuu siltä, että haluaisit nähdä vaikkapa vihkimisestä tai juhlista kuvia, pyydä niitä kuvaajalta! 

Ai niin, tutustu vielä lisää.

Kannattaa vaikkapa ihan jutella kuvaajan kanssa tai viestitellä muuten. Tapaan mielelläni pareja ennen kuin sopimusta hääkuvauksesta tehdään. En ole kaikille juuri se oikea kuvaaja ja kaikkien parien toiveet eivät sovi minun tekemisen tapaan ja se on todellakin ihan ok! Minusta on tärkeää, että kemia on kohdallaan. Silloin molempien on mukava lähteä viettämään unelmiensa päivää häissä.

Tapaaminen

Tapaan aina hääparit viimeiestään ennen hääpäivää. Käymme läpi päivän kulkua ja viilaamme aikatauluja. Autan mielelläni hääpäivän ja kuvauksien aikatauluttamisessa pitkin häävalmisteluja! Hääkuvauksesta tehdään aina kuvaussopimus, jossa listataan, mistä on sovittu. 

Ota rennosti ja luota.

Luota hääkuvaajaan. Hän tietää mitä tekee! Kun kaikki on käyty läpi etukäteen, voit keskittyä nauttimaan hääpäivästänne. Luota siihen, että saatte mahtavat kuvat päivästänne, kun heittäydytte täysin sen tunnelmaan ja siihen, että tahdotte toisenne loppuelämäksi.

Heräsikö lisäkysymyksiä tai vinkkejä tai haluatko varata hääkuvauksen? Heitä viestillä!